vineri, 8 mai 2009

Cuvinte înţelepte

"Dacă vrei să faci un bine în lumea aceasta, trebuie să vrei să încerci."

"Oricât de greu ar fi urcuşul înaintea tinerilor, calea le este totuşi deschisă, şi cei ce înfruntă muntele cu o inimă îndrăzneaţă vor fi în curând deasupra. Ce a fost greu de răbdat va fi plăcut de amintit."

"Mulţi nu propăşesc, fiindcă n-au curajul să se apuce zdravăn de muncă. Este greu până când încep. Prima lovitură înseamnă prima bătălie pe jumătate câştigată."

"Săracii vor rămâne săraci, dacă gândesc că aşa trebuie să fie. Poţi să ieşi din cea mai neagră sărăcie, dacă într-adevăr cauţi să o iei mult înainte şi nu aştepţi vremea când nu mai poţi face nimic."

"Din nefeicire, sfatul bun este pentru mulţi ca sămânţa aruncată pe o stâncă goală. Aceştia, când e vremea de arat, dorm, iar când vine secerişul, se miră că n-au ce prânzi."

"Dumnezeu a promis să vină în ajutor slăbiciunii noastre, dar niciodată leneviei noastre."

"Dacă aştept preţuirea de la alţii şi hrănesc sentimente de ură sau dacă aştept o îmbunătăţire a veniturilor mele şi mă complac în lenevie, nu este de mirare dacă obiectul aşteptării mele s-a dus pentru totdeauna."

"Reuşita prin minciună este pentru scurt timp. Minciuna este ca o curcubetă goală, care creşte şi piere într-o noapte; şi cu cât este mai mare dezvoltarea ei, cu atât mai vizibilă este ruina ei."

"Cu Dumnezeu greutatea unui munte nu înseamnă nimic; iar fără El, chiar şi un fulg ne zdrobeşte."



Sursa: Sămânţa bună, 2009

Niciun comentariu: