joi, 14 mai 2009

Păstrează-te plăcut!

Isus, ştie mai bine decât tine că îmbătrâneşti. Doreşte-ţi să nu ajungi o „ţaţă vorbăreaţă”, crezând că trebuie să spui ceva legat de fiecare subiect sau ocazie. Lasă-L pe Isus să te elibereze de dorinţa de a îndrepta lucrurile tuturor. Fii atent, dar nu mofturos; util, dar nu în control. Ar fi păcat să nu îţi foloseşti înţelepciunea dată de El. Opreşte-ţi mintea de la enumerarea detaliilor fără rost – pentru aceasta ai nevoie de puterea Lui pentru a ştii să vorbeşti la subiect. Cere-I harul de a asculta durerile celorlalţi. Ţine-ţi buzele închise atunci când trebuie...atunci când este vorba de problemele şi durerile tale – acestea cresc, dar dorinţa de a le reauzi se diminuează cu trecerea timpului. Îndură-le cu răbdare. Îndrăzneşte să fii mai smerit şi mai puţin încăpăţânat atunci când ceea ce îţi aminteşti tu nu concordă cu ceea ce îşi amintesc alţii. Învaţă minunata lecţie că uneori s-ar putea să n-ai dreptate. Păstrează-te plăcut. Antrenează-ţi abilitatea de a vedea lucrurile bune în locurile cele mai neaşteptate, şi talentele în oamenii cei mai puţin potriviţi.
Domnul să-ţi dea harul de a spune lucrurilor pe nume!

„Vorbele bune pot fi scurte şi repede rostite, dar ecoul lor este de lungă durată.” (Maica Tereza)

"Să ştii râde adesea şi mult, să câştigi respectul oamenilor inteligenţi şi afecţiunea copiilor; să fii apreciat de criticii oneşti şi să poţi îndura trădarea falşilor prieteni. Să apreciezi frumuseţea; să scoţi cei mai bun din ceilalţi; să pleci din lume puţin mai bun, fie că ai crescut un copil sănătos, ai sădit un petec de grădină ori că ţi-ai ridicat condiţia socială; să fii împăcat că cel puţin o viaţă respiră mai uşor de pe urma existenţei tale – înseamnă că ai reuşit!" (Ralph Waldo Emerson)

„Priveşte-ţi semenii ca şi cum ar fi ceea ce ar trebui să fie şi astfel îi vei fi ajutat să devină ceea ce sunt capabili să fie. ” (Johann Wolfgang von Goethe)

"Fii tu însuţi schimbarea pe care o doreşti lumii!" (Mahatma Gandhi)


Sursa: O atitudine ca a Mariei, Johanna Weaver, Vorbe de duh

Niciun comentariu: