marți, 12 mai 2009

Despre caracter


„Caracterul pune în valoare ceea ce se află în interiorul tău.”

„Oamenii sunt ca nişte iceberguri. Ochiul nu poate vedea decât o mică parte din ceea ce sunt ei cu adevărat. Când priveşti un iceberg, vezi numai 15% din el – acela este talentul. Restul, ascuns în adâncimi este caracterul.”

„Caracterul comunică în special consecvenţă, alegerile făcute, influenţă, longevitate...caracterul este suma tuturor alegerilor făcute într-o zi.” Margaret Jensen.

„Caracterul nu poate fi moştenit. Nu poate fi cumpărat. Este imposibil de cântărit şi nu poate fi atins fizic. Poate fi construit, dar foarte încet. Şi fără de el nu-i poţi conduce pe alţii.”

„Dacă vrei să ştii cât va dura să ajungi în vârf, consultă un calendar. Dacă vrei să ştii cât durează să decazi, ia un cronometru. Caracterul determină ceea ce se va întâmpla.”

„Talentul poate fi cultivat în linişte, dar caracterul numai în tumultul vieţii.” J.W. van Goethe

„Oamenii sunt asemănători în promisiunile pe care le fac. Se diferenţiază doar prin fapte.” Moliere

„În timp ce circumstanţele nu sunt sub controlul tău, caracterul îţi este.”

„Caracterul nu se poate dezvolta în tăcere şi pe timp de pace. Numai prin încercări şi experienţe dureroase se întăreşte sufletul, se clarifică viziunea, se inspiră ambiţia şi se atinge succesul.”

„Ai un talent de la Dumnezeu; dezvoltă-ţi-l. Ai o ocazie în faţa ta; profită de ea. Ai în faţă un viitor luminos; gândeşte-te la el. Dar, mai presus de orice, ai posibilitatea de a deveni o persoană de caracter; nu renunţa la această cale. Caracterul, mai mult decât orice, te va face să devii o persoană extrem de talentată. El va proteja orice îţi este greu în viaţă.”

Sursa: Talentul nu este suficient, Maxwell, John C.

Niciun comentariu: