luni, 8 martie 2010

Dedicație...



E încă plină de viață. Zilnic e înconjurată cu zâmbete și cuvinte de laudă. Face parte din descrierea femeii făcută de Solomon în Proverbe 31: ”Inima bărbatului se încrede în ea, și nu duce lipsă de venituri...lucrează cu mâini harnice (...) și dă hrană casei sale. Ea își întinde mâna către cel nenorocit, își întinde brațul către cel lipsit. Ea deschide gura cu înțelepciune și învățături plăcute îi sunt pe limbă.” Cine poate fi această femeie descrisă parcă din filele unei povești? Evident că ea există;se numește: mama.

Este unică prin felul ei de a fi. Chiar și numele ei, Signora, are o rezonanță mai diferită ca acelor nume obișnuite. Ea este soție, mamă a șase copii, un copil pierzând-l acum doi ani într-un accident de motocicletă, și bunică a unei nepoțele de opt luni.
Fericirea de pe chipul ei nevestejit i se pot citi cu mare ușurință. Are doar 43 de ani. Aceeași față senină și rotundă, fără riduri, ca la 20 de ani. Doi ochi căprui, buze pline, viu pictate de faimosul Creator și un nas finuț și drăguț, îi dau feței trăsăturile pe care și le-ar dori poate orice femeie la anii ei să le aibă. Părul șaten, tuns scurt și îngrijit i se potrivesc foarte bine construcției fizice înaltă de 1,70 cm. Frumusețea ei însă nu ține de aspectul fizic. Farmecul ei constă mai mult în frumusețea interioară. Este o persoană foarte darnică și ospitalieră în același timp.

Casa ei este un popas pentru cel flămând și obosit. În bucătărie se simte în largul ei. Acolo gătește zilnic câte două feluri de mâncare și nu rareori și câte un desert. Este cea mai bună bucătăreasă! Din tot ce are, îi face plăcere să împartă cu cei din jurul ei și să le întindă o mână de ajutor când au nevoie. Este casnică și îi place mult ceea ce face, dar uneori oboseala și treburile gospodărești, care o solicită mult, o fac să își piardă răbdarea. Atunci se irită repede, se enervează și se discută mai greu cu ea. Se consumă mult în interior, tace și plânge cu ușurință.

Cu o îmbrățișare, vorbe și dispoziție bune poate fi calmată. Nu păstrează mânie și neiertare în inima ei. Relațiile pe care și le dezvoltă sunt bazate pe credincioșie și sinceritate. Urăște minciuna și lenevia. Grădina bine pusă la punct și florile bine îngrijite dovedesc o altă calitate a ei: hărnicia. Faptul că este un om de ispravă poate fi observat cu ușurință din felul în care își organizează lucrul de peste zi. În același timp are de grijă să delege responsabilități gospodărești copiilor pe care îi are.
Niciodată însă, nu uită să le mulțumească pentru ajutorul oferit și să-i încurajeze ori de câte ori nu reușesc în ceea ce fac. Signora este o persoană sensibilă, empatică și știe să asculte pentru a-ți da „aripi” atunci când zborul se frânge. Necazul, dezamăgirea, problemele din viață, au învățat-o să fie tare. Fiecare lacrimă și rugăciune au contribuit la formarea caracterului ei. Fiecare pas înfrânt al ei a făcut-o mai puternică și mai încrezătoare în Dumnezeul adevărat, Isus Cristos. Dincolo de norii întunecați ai vieții, a învățat să creadă și să aștepte strălucirea soarelui, care deși uneori nu se vede, ea tot există. Acest Soare nu este altcineva decât El, Cel care are putere să schimbe orice rău în bine!
O iubesc, e mama mea :)

Niciun comentariu: