luni, 11 ianuarie 2010

Omul potrivit la locul potrivit

Estera a câștigat un concurs de frumusețe, s-a căsătorit cu un împărat, a locuit într-un palat, a demascat un complot de exterminare a poporului evreu și i-a salvat. Povestirea ne arată importanța faptului de a fi la locul potrivit și de a fi influențați de oamenii potriviți. Așadar:
1. Locul unde te afli astăzi nu este un accident. Mardoheu, mentorul Esterei, a provocat-o și i-a schimbat viața pentru că i-a spus: ”cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție?” Estera nu și-a propus să ajungă împărăteasă, dar odată ajunsă acolo, a trebuit să aleagă între confort și chemare. Este o alegere pe care o facem cu toții. ”Care este chemarea mea?” întrebi tu. Poate să fie slujba ta, căsnicia ta, îndatoriile tale de părinte, realțiile tale. Ar putea implica cartierul în care locuiești sau oferirea ta ca voluntar la biserică. Un lucru este limpede: când te cheamă Dumnezeu este ”timpul tău.” Noi suntem tentați să așteptăm un alt moment sau o ocazie mai importantă. Nu, nu-ți poți alege momentul; Dumnezeu face asta! Psalmistul a spus: Soarta mea este în mâna Ta.
2. Dumnezeu ne trimite anumiți oameni care să ne îndrume. Fără Mardoheu în viața ei, Estera nu și-ar fi înțeles chemarea. Și fără ajutorul lui, poate nu și-ar fi îmbrățișat-o niciodată! Așadar, cine este Mardoheul tău? Cine te cunoaște așa de bine încât să-ți clarifice care îți este chemarea? Cine te iubește suficient de mult pentru a te sprijini atunci când te abați de pe cale sau care să te întărească atunci când vrei să renunți sau te întorci înapoi? NU e posibil să avem toate virtuțile; cu toții avem goluri și slăbiciuni. De aceea Dumnezeu ne trimite oameni și avem nevoie de ei!


Sursa: Meditații zilnice.

Niciun comentariu: