vineri, 9 ianuarie 2009

Ce alegi?

Adeseori poţi citi pe feţele celor din jur tristeţe, tulburare, amărăciune...un alt eşec probabil a avut loc în viaţa lor. Lupta lor cu siguranţă a fost prea mare...işi doreau biruinţă...succes şi când colo au avut parte de înfrângere, au fost răniţi... Îndoiala apărută în inima lor a fost prea mare pentru a crede că în situaţia în care se aflau se mai putea face ceva.
Cineva spunea: „Îndoiala este traista ruptă din care se pierd binecuvântările lui Dumnezeu.” Cât adevăr exprimă această frază! Oare de ce ne este aşa de greu să ne aţintim privirile spre Dumnezeu şi să credem că El, Cel ce a început în noi o anumită lucrare, o va duce la bun sfârşit? Şi totuşi în ce constă succesul? Succesul poate fi însumarea tuturor eşecurilor trăite! Eşecul te ajută şi îţi dă puterea să înveţi. Această capacitate de a învăţa în urma înfrângerilor avute, se referă la atitudinea pe care decizi să o iei, la foamea de a descoperi şi de a creşte. Ce faci? Decizi să înveţi şi să mergi mai departe, să vezi soarele ascuns de nori? Sau insuccesul tău te face să baţi pasul pe loc, să-ţi plângi de milă sau să renunţi? Oare, ce atitudine vei lua?
Alegi să-L crezi pe Dumnezeu pe Cuvânt, singurul care rămâne credincios şi Îşi împlineşte toate lucrările şi promisiunile cu credincioşie? Sau alegi să te încrezi în tine?
Totul depinde de atitudinea ta; fii înţelept şi cântăreşte-ţi fiecare vorbă, analizează-ţi atitudinile, comportamentul! Investeşte şi nu dărâma! Tu poţi fi puternic şi eşti puternic. De ce? Pentru că cel care se increde în Cristos poate TOTUL!

2 comentarii:

Silviu spunea...

Asa este,...de multe ori trecem prin situatii in care suntem frustati, suntem deprimati si suntem nervosi pe Dumnezeu pt ca a ingaduit acele situatii, dar ne este greu sa recunoastem ceea ce este in inima noastra pt ca avem impresia ca nu suntem adevarati copii ai lui Dumnezeu. Cred ca trebuie sa punem in practica ceea ce stim teoretic, adica sa CREDEM PRACTIC ca Dumnezeu nu ne lasa niciodata singuri in suferinta,ca El ne da purere sa mergem mai departe sa implinim planul Sau si ca El urmareste ca tot "raul" prin care trecem sa il transforme in binecuvantari.Viata de crestin nu este o viata formata doar din succese si victorii, ci este formata si din falimente si pierderi,...dar toate acestea il fac pe un luptator adevarat sa creasca in putere si sa triunfe mai mult.

erika spunea...

Mersi mult Silviu...incurajare, curaj...credinta... :)