marți, 6 ianuarie 2009

Cum îşi văd românii viitorul



În cadrul sondajului "Cum îşi văd românii viitorul?" iniţiat de Reader’s Digest, rezultatele s-au dovedit a fi extrem de interesante: 76% dintre români nu cred în urbanizarea ţării, iar 70% dintre ei sunt siguri că nu vom scăpa nici peste 30 de ani de corupţia din mediul politic. De asemenea, 53% cred că tinerii nu se vor mai căsători, preferând un parteneriat fără obligaţii, iar 48% sunt de părere că principalul mijloc de a-ţi găsi un parter de viaţă va fi internetul.
Una din surprizele sondajului a fost aceea că moldovenii s-au situat pe primul loc la capitolul optimism, înaintea muntenilor, ardelenilor şi bucureştenilor.
Ei cred într-o proporţie mult mai ridicată decât ceilalţi (64% moldoveni faţă de 46% munteni, 47% ardeleni şi 41% bucureşteni) că în viitor vor exista remedii pentru orice tip de cancer, că românii vor continua să fie activi şi după vârsta de 70 de ani (46% faţă de 27%, 31% şi, respectiv, 23%) şi că vom deveni mai receptivi la problemele celor din jur (43% faţă de 28%, 31% şi 20%). Mai mult, din Moldova, regiunea din care au plecat cei mai mulţi români pentru a lucra în alte ţări, provine şi cel mai ridicat procent al celor care sunt de părere că românii emigranţi se vor întoarce totuşi şi vor rămâne să trăiască în ţara lor (57% moldoveni faţă de 46% munteni, 52% ardeleni şi 52% bucureşteni).
Sursă: READER'S DIGEST

Niciun comentariu: