luni, 19 ianuarie 2009

Trist...si totusi adevarat?

Cea mai nefericită zi a anului 2009 este 19 ianuarie, sunt de părere psihologii britanici, care îi îndeamnă pe oameni să gândească pozitiv, informează telegraph.co.uk.
Psihologii susţin că luni, 19 ianuarie, reprezintă momentul în care criza financiară, grijile provocate de facturile care apar după sărbătorile de iarnă, gripa, răceala şi atmosfera deprimantă a lungilor şi întunecatelor nopţi de iarnă încep să aibă efecte negative asupra psihicului oamenilor.
Această dată a fost aleasă şi pentru că prima zi de lucru din săptămână este profund antipatizată de angajaţi, dar şi pentru că se situează la mijlocul lunii, când mulţi dintre aceştia au cheltuit deja banii primiţi înainte de sărbători şi se gândesc la faptul că mai au destul de multe zile înainte de a primi următorul salariu.
Martin Hird, specialist în sănătate mintală şi terapie psihologică, la Leeds Metropolitan University, a declarat: "Aş spune că această concluzie se bazează pe numărul orelor de lumină dintr-o zi şi pe obiceiurile sociale ale oamenilor".
"Printre factorii care afectează psihicul unei persoane se numără reţelele sociale şi accesul la bani", a explicat Hird. "Consumul de alcool poate avea şi el efect asupra sănătăţii mintale şi, consumat în exces, poate conduce la o scădere a tonusului şi la o înrăutăţire a stării de dispoziţie".
De asemenea, dispoziţia unei persoane poate fi un răspuns absolut rezonabil la o serie de circumstanţe, precum presiunile din familie, nedreptăţile suferite în societate, programul prelungit de lucru.
Înainte ca oamenii să îşi piardă orice speranţă de fericire, Hird a explicat că există, totuşi, câteva modalităţi de înveselire "Forţaţi-vă să luaţi o pauză pentru a servi prânzul în compania altor persoane. Practicaţi o dietă echilibrată şi consumaţi o cantitate suficientă de apă în fiecare zi. Un alt lucru despre care se ştie că are efecte pozitive asupra stării de dispoziţie este sportul", a spus psihologul britanic.

sursa: http://www.mediafax.ro/

Niciun comentariu: