marți, 18 noiembrie 2008

Verifică-ţi agenda!



În viaţă ai parte de multe experienţe „colorate” cu Dumnezeu. Esti, poate, vândut chiar de fraţii tăi, eşti pedepsit pe nedrept, suferi de o anumită boală, rămâi fără avere, fără tată, mamă, soţ, soţie....şi lista poate continua.
Dorinţele tale mari, nevoile, visele tale, efectiv, agenda ta vezi că nu corespunde cu agenda lui Dumnezeu. Atunci stai şi te întrebi: oare de ce?
Dumnezeu în suveranitatea Sa, în ciuda credincioşiei tale, nu întotdeauna te pune în situaţii în care să-ţi meargă bine. Cred că toate suişurile şi coborâşurile tale sunt notate în agenda Sa. Ele sunt îngăduite pentru antrenarea unei inimi înţelepte! Dumnezeu are agenda Lui; pentru cei iubitori de Isus, toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe El. (Romani 8:28).
Dumnezeu, care este Tatăl tău şi care ştie întotdeuna ceea ce este cel mai bine pentru tine, îngăduie să treci uneori şi prin suferinţă. El te poartă prin experienţe diferite cu scopul de a-ţi dezlipi inima de lucrurile care te fac să baţi pasul pe loc. El vrea să-ţi lipeşti inima de a Sa. De aceea, suferinţa adusă în viaţa ta îţi oferă perspectiva cerului, vei fi răsplătit, pentru că ea are valoare. Ea poate fi o binecuvântare pentru tine!
Dumnezeu are un plan cu tine, cu suferinţa ta, chiar dacă agenda ta nu corespunde cu cea din cerul Său. Încearcă să identifici intenţiile lui Dumnezeu când treci prin momente grele şi întreabă-L DE CE? nu pentru reproş, ci pentru a înţelege voia Sa. Mai mult decât atât, începe să-L lauzi, să-I mulţumeşti chiar azi pentru ceea ce El va face în viaţa ta, pentru ceea ce El va aduce nou în viaţa ta. Nu uita că ceea ce este mai bun îţi stă înainte!

Niciun comentariu: