vineri, 3 decembrie 2010

Ceva fragil...

Orice fel de iubire presupune fragilitate. Indiferent ce vei iubi, cu siguranţă că inima ţi se va strânge şi chiar ţi se va rupe. Dacă vrei să te asiguri că va rămâne intactă, atunci nu cumva să-ţi dăruieşti inima cuiva, nici măcar unui animal. Înveleşte-o cu grijă de jur împrejur în ambalajul îndeletnicirilor tale, în micile tale frivolităţi; evită orice complicaţie; încuie-o în siguranţă în cufărul sau în sicriul egoismului tău. Dar în acel sicriu - absolut sigur, întunecat, nemişcat, de nepătruns, lipsit de aer - ea va suferi o transformare. Nu va fi sfâşiată, ci va deveni invincibilă, de nepătruns şi irecuperabilă... Singurul loc în afara Cerurilor, unde poţi fi la adăpost de toate pericolele iubirii... este Iadul.


C. S. Lewis - Cele patru iubiri

2 comentarii:

Lavinia Dance spunea...

nu cred ca cineva ar putea trai fara sa iubeasca , iubirea e cel mai frumos sentiment, si nu ma refer aici doar la persoanele indragostite, ci la faptul ca ai pe cineva langa tine, fie familia sau altcineva, oamenii au nevoie de iubire.

ery spunea...

e adevarat, daca nu iubesti e ca si cum n-ai trai...iubirea e ceva fragil si pentru aceasta e nevoie de intelepciune pentru a stii ce si cum sa iubesti...