miercuri, 4 martie 2009

Viaţa ta înseamnă mai mult…

Cele nouă luni pe care le-ai petrecut în pântecele mamei ale au fost pregătirea pentru viaţă. Tot aşa şi această viaţă este pregătirea pentru următoarea. Sir Thomas Browne spunea: „Timpul tău pe acest pământ nu este decât o mică paranteză în eternitate.” Tu ai fost creat să trăieşti veşnic. Ai un instinct înnăscut care tânjeşte după nemurire pentru că Dumnezeu te-a conceput după imaginea Lui ca să trăieşti veşnic. Viaţa pe pământ este doar o repetiţie pentru adevărata viaţă. Pământul este grădiniţa, locul de pregătire, testarea pentru viaţa ta din veşnicie. C. S. Lewis a spus: „Există două feluri de oameni: unii care spun lui Dumnezeu şi acei cărora Dumnezeu le spune ” E tragic pentru că mulţi oameni vor trebui să îndure eternitatea fără Dumnezeu, deoarece au ales să trăiască fără El pe pământ. Serviciile de înmormântare este singurul loc unde cei mai mulţi oameni se gândesc la veşnicie. Este nesănătos să trăieşti negând moartea şi să nu iei în considerare ceea ce este inevitabil. Trebuie să te gândeşti mai mult la veşnicie, nu mai puţin.
Mattew Henry a spus: „Scopul fiecărei zile ar trebui să fie pregătirea pentru ziua noastră finală.” Trăieşte în lumina veşniciei şi astfel valorile tale se vor schimba. Timpul şi banii le vei folosi într-un mod mai înţelept. Relaţiile şi caracterul le vei preţui mai mult decât faima, bogăţia, realizările şi distracţia. Dacă timpul tău pe pământ ar fi tot ce înseamnă viaţă, îţi sugerez să începi să ţi-o trăieşti imediat. Stabileşte-ţi o altă ordine a priorităţiilor. Fiecare acţiune a vieţii tale loveşte o coardă ce va vibra în veşnicie. Vârful vizibil al gheţarului plutitor este prezentul.
Veşnicia este cealaltă parte a acestuia, pe care nu o poţi vedea la suprafaţă. Pentru a-ţi folosi viaţa la maxim trebuie să păstrezi viziunea eternităţii tot timpul în mintea ta şi valoarea ei în inima ta.
Viaţa este ceva mai mult decât aici şi acum!

Inspirată din Viaţa condusă de scopuri, Rick Warren.

Niciun comentariu: