duminică, 16 octombrie 2011

După cum fierul ascute fierul...

"Când războinicul grec Odiseu a plecat să lupte în Războiul Troian, şi-a lăsat fiul cel mai tânăr, Telemac, în grija unui tutore de încredere pe nume Mentor. Asediul Torei a durat zece ani şi i-a luat lui Odiseu alţi zece ani ca să găsească drumul înspre casă. Când a ajuns însă, a descoperit că băieţelul său, Telemac, s-a transformat într-un bărbat, graţie educaţiei alese oferite de Mentor.
Oriunde v-aţi îndrepta atenţia astăzi, veţi găsi oameni în căutarea unui îndrumător, a unui antrenor, a unui model sau a unui sfătuitor.

Aceştia caută o persoana care să aibă habar de viaţă.
În esenţă caută un mentor.
Mentorii privesc înauntrul nostru şi găsesc identitatea pe care am dori să o avem, apoi sprijină însufleţirea acelei identităţi.
Mentorii sunt foarte iscusiţi în a ne hrăni sufletele. Ne modelează caracterul. Ne îndeamnă să devenim oameni desăvârşiţi, întregi (...)
Cine sunt oamenii care v-au ajutat să deveniţi ceea ce sunteţi astăzi? Cu alte cuvinte care au fost mentorii dumneavoastră? Care a fost contribuţia lor în viaţa dumneavoastră? Cu cât aţi fi fost mai diferit ca om, dacă nu aţi fi cunoscut nicioadată aceste persoane?"

"După cum fierul ascute fierul, tot aşa un om ascute pe un altul. " (Prov. 27:17)



Extras din După cum fierul ascute fierul, Howard şi William Hendricks

Niciun comentariu: